Πήλιο Κισσός Εκκλησία Αγίας Μαρίνας Πήλιο Κισσός Αγία Μαρίνα
Πήλιο Κισσός Εκκλησία Αγίας Μαρίνας Πήλιο Κισσός Αγία Μαρίνα

English Language

Το Πήλιο είναι από τις πιο όμορφες και αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας. Είναι το μέρος όπου συνυπάρχουν οι μύθοι και η ιστορία, ενώ η φύση συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο δημιουργώντας πανέμορφα τοπία.

Κάθε γωνιά του Πηλίου αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές και εξερευνήσεις και έχει να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες που αναζητούν ηρεμία αλλά και διασκέδαση.

Χτισμένο σε υψόμετρο 520 μ βρίσκεται το ορεινό χωριό Κισσός. Περιτριγυρισμένο από φυσικές ομορφιές, προσφέρει μαγευτική θέα και διαμονή. Σ ‘ αυτό το χωριό βλέπεις την αρμονία και την ευλογία της φύσης.

Βλέπεις τον Κισσό να τυλίγεται στα δέντρα, προσπαθώντας, λες να φτάσει στο ψηλότερο σημείο τους για να έρθει σ ‘ επαφή και επικοινωνία με τον Θεό.

Στο χωριό αυτό είναι χτισμένος ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας. Χτισμένη σε ρυθμό Βασιλικής, είναι η πιο φημησμένη εκκλησία του Πηλίου.

Είναι χτισμένη στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, που είναι τριγυρισμένη από φυσικές ομορφιές.

Εδω ο επισκέπτης βλέπει την αρμονία της φύσης, με την όμορφη αρχιτεκτονική της εκκλησίας, το εντυπωσιακό καμπαναριό της, και το όμορφο συντριβάνι με νερό της πηγής στον αυλόγυρο της, πριν ακόμα προχωρήσει στο εσωτερικό της που είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Πήλιο Κισσός Εκκλησία Αγίας Μαρίνας Πήλιο Κισσός Αγία Μαρίνα

Η Ιστορία της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας – Κισσός Πηλίου
Η Ιστορία της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας – Κισσός Πηλίου

Για την ιστορία της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας έχει εκδοθεί βιβλίο με πολλές πληροφορίες και υλικό.

Το βιβλίο έχει γραφτεί από τον πατέρα Μιχάλη και περιγράφει την ιστορία της εκκλησίας. Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε επίσης και πολλές φωτογραφίες από το τέμπλο, διάφορες εικόνες της εκκλησίας, κ.α. .

Το βιβλίο διατίθεται από την εκκλησία και πολύ σύντομα θα μπορεί να διατεθεί και για online αγορά. Σημειώστε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου δεν αποσκοπούν σε κέρδος και αποροφούνται αποκλειστικά από τις δαπάνες του ναού, για επισκευές και ανακαινίσεις.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικές Πληροφορίες | Ο Ναός | Τέμπλο | Γυναικωνίτης | Μουσείο | Κισσός - Πήλιο | Επικοινωνία


Εκκλησία Αγίας Μαρίνας
Κισσός - ΠηλιοAround Greece
© 2002- Web Design Greece - Hotels in Greece - Pelion